Je informatiebeveiliging verbeteren in 5 stappen

De maand oktober staat in het teken van cybersecurity. In het kader daarvan publiceert Triskelion een 5-delige serie over maatregelen die ondernemers zelf kunnen nemen om hun informatiebeveiliging te verbeteren.

Security Basics deel 1: Antivirus

 

Hulp nodig bij het nemen van antivirusmaatregelen?
Neem dan contact met ons op!

98% Van de Nederlandse ondernemers geeft aan maatregelen te hebben genomen tegen virussen. Dat er wat moet gebeuren is dus wel duidelijk. Veel ondernemers maken echter (nog) gebruik van gratis op het Internet verkrijgbare antivirusprogramma’s. Voor privégebruik acceptabel, maar zakelijk heb ik hier minder vertrouwen in. Uw kostbare informatie verdient de beste beveiliging.

Beter is het om te kiezen voor één van de betaalde versies. De bekende – en zeer goede – betaalde antiviruspakketten zijn zeer uitgebreid en worden zeer frequent bijgewerkt. Niet alleen bieden deze pakketten een goede bescherming tegen virussen, ook de Firewalls en anti-malware in deze pakketten doen goed hun werk. De leveranciers van deze pakketten bieden bovendien een goede ondersteuning.

Een goed antiviruspakket kost zo’n 50 tot 100 Euro per jaar en kan vaak op meerdere systemen (3 tot 10, afhankelijk van het pakket) worden geïnstalleerd. Veel pakketten bieden ook de mogelijkheid voor het beveiligen van mobiele apparaten zoals tablets en telefoons.

Even de grootste (en beste) pakketten op een rijtje (in willekeurige volgorde):

Let op: dit overzicht is een momentopname (september 2019).

Publicatiedatum: 1 oktober 2019

Boordevol tips over stappen die u zelf kunt zetten om uw informatiebeveiliging op orde te brengen.


Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord met het opslaan van mijn gegevens